Obiective turistice

 

 • Călătoria perfectă

Pentru unii, o vacanta reusita inseamna aventura, in timp ce altii vor distractie, romantism sau doar relaxare. Noi te ajutam sa gasesti calatoria perfecta pentru tine !

 

» Informatii parcuri de distractie

» Informatii castele

» Informatii itinerarii

 

Germania

 

Cateva dintre cele mai interesante si frumoase locuri:

 

 • Köln

 

In orasul de pe Rin se afla una dintre cele mai importante catedrale ale creștinătății - o capodoperă a arhitecturii gotice. In anul 1880, anul de finalizare a catedralei din Köln, a fost considerata ca cea mai mare clădire din lume. Cele două turnuri uriașe sunt si acum cele mai inalte turnuri gemene ale unei biserici din întreaga lume și oferă o priveliște extraordinară peste orasul Köln și zona înconjurătoare.

 

Catedrala se poate vizita foarte usor fiind amplasata in imediata apropiere de gara centrala.

 • Berlin - Poarta Brandenburg

 

Șase coloane dorice ce susțin celebra Quadriga, ilustrând Zeita Victoriei pe o trăsură trasă de patru cai, a fost ridicata în 1794 si este si acum unul dintre cele mai cunoscute puncte de reper ale orasului Berlin. Astazi este vazuta si ca și simbol al reunificării germaniei, deoarece pentru 28 de ani incepand cu construcția Zidului Berlinului în 1961, Poarta Brandenburg a fost nepasabila.

 

 • Berlin – Insula muzeelor

 

Comori culturale de o valoare de nepretuit pot fi găsite aici, într-unul dintre cele mai importante complexe de muzee din lume: Muzeul Vechi, Muzeul Nou, vechea galerie nationala, Muzeul Bode și Muzeul Pergamon duce vizitatori pe un drum artistic și cultural fascinant din Mesopotamia prin Egipt, Grecia, Roma , Bizanț, lumea islamică din Evul Mediu pana în epoca modernă și romantismul secolului al 19-lea.

 

 • Castelul si orasul vechi Heidelberg

 

Începând cu secolul al 19-lea, ruinele romantice ale Castelul Heidelberg este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Europa. La poalele castelului se află orașul vechi istoric care încântă fiecare vizitator cu străzile sale inguste si romantice, piete frumoase si zecile de cladiri in stil renascentist bogat ornamentate.

 

 

 • Rothenburg ob der Tauber

 

un oraș mic, cu o reputație mare. Nicăieri în altă parte nu s-a păstrat atat de bine Evul Mediu ca si aici. Oare s-a oprit timpul in acest mic orasel ? O plimbare prin orașul vechi, cu casele sale cu fatade pitorești, cu turnuri, fantani, porti, stăvilare te v-a convinge ca asa este. Veti intalnii acest orasel medieval si parcurgand Strada Romantrica.

 

 

 • Hamburg

 

Orasul hanseatic denumit si Poarta de acces spre lume sau frumoasa de langa mare emană o atmosfera și un farmec cosmopolit . Cartierul St Pauli, mai binezis Reeperbahn este ceea ce l-a facut cunoscut si unde barbatii la orice varsta incearca sa gaseasca fericirea de o noapte.

 

 

 • Bamberg

 

în inima peisajuluil Franconiei se ridica orașul baroc de o frumusete aparte - Construit pe șapte coline ca si Roma. Peisajului urban istoric este caracterizat prin numeroase cladiri monumentale datate din sec. XI pana la secolul al XVIII-lea.

 

 

 • Trier

 

Trier, fondat în anul 16 î.Hr. ca "Augusta Treverorum" este cel mai vechi oras din Germania. Monumente istorice de clasă mondială precum Porta Nigra și alte ruine romane magnifice fac o vizită în orașul romantic de pe Moselle o experienta de neuitat.

 

 

 • Würzburg

 

Würzburg Residence este în general considerată ca fiind cea mai extraordinara din toate palatele baroce germane. Construita între 1740 și 1780 in mijlocul unei curtii somptuoase, ilustrează o epocă glorioasă și una dintre cele mai strălucite curti regale din Europa.

 

 

 • Lübeck

 

a fost fondat în 1143 ca primul "oraș de vest pe coasta Mării Baltice", și a fost un exemplu strălucit printre orașele hanseatice din regiunea Mării Baltice. Orașul vechi medieval este unul dintre cele mai importante exemple de stil gotic construit din caramida rosie si neagra si amintește de trecutul glorios al comerțului mondial pe ape.

 

 

 • Regensburg

 

orașul de împărați și regi, oferă imaginea fantastica a unei istorii de aproape 2.000 de ani .Centrul are peste 1.500 de clădiri listate; 984 dintre ele formează ansamblul "orașul vechi cu Stadtamhof" si care a intrat în 2006 in Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

 

 • Rüdesheim am Rhein

 

este situat idilic la poalele dealurilor pline de vii și este poarta de acces a zonei "Valea Rinului ". Viticultura are aici o tradiție lungă și a dus reputația orașului peste granite cu vinuri de renume international precum: vinul alb “Riesling”.

 

 

 • Deutsches Eck in Koblenz

 

este zona situata la confluența Rinului și Mosel. Aici a amplasat impăratul Wilhelm I.cu ocazia unificarii regatului german un monument de 37 m. inaltime care atrage annual mii de vizitatori.

 

 

 • Baile termale Baden-Baden

 

Refugiu si loc de intalnire al celor bogati si celebrii pe vremea timpurilor din “Belle Epoque” , acum cunoscut in intreaga lume ca oraș cultural si cu reputație medicala de primă clasă: Baden-Baden. Un oraș mic din sudul Germaniei situat printre dealuri in mijlocul padurilor oferă vizitatorilor săi hoteluri elegante, spatii verzi magnifice și diverse programe de sănătate. Nu uitati sa vizitati si cazinoul din Baden Baden care este si acum unul dintre cele mai renumite din Europa.

 

 

 • Kassel

 

Kassel merita o vizita pentru cele 240 de hectare de parc creat în stilul de grădină engleză . Împreună cu Castelul Wilhelm aceast ansamblu de natura si arhitectura in perfectă armonie este unic in Europa. La poalele statui lui Herkules, situata pe varful de munte, puteti admira un spectacol fascinant: mai mult de 750.000 de litrii de apă țâșneșc din fantani arteziene si pe un total de 12 de kilometri se scurg pana jos la Fântâna Mare.

 

 

 • Castelul Schwerin

 

Cu nenumăratele sale turnuri si cupole aurite se reflectata castelul de basm în lacul Schwerin. In total 653 de camere toate cu sculpturi bogate pe pereti si tavan și parchet cu intarzie. Punctul culminant este sala tronului, cu coloane din marmură de Carrara și ușile aurite din fontă.

 

 

 • Castelul Schwetzingen

 

Castelul mai este si acum mobilat in stil romantic dar gradina este cea care merita cu adevarat o vizita: o moschee cu cupole în stil maur, o ruina pitoreasca in stil romantic , o casa de baie cu marmură și un templu magnific al lui Apollo in mijlocul unei gradini pline de flori.

 

 

 • Castelul Ludwigsburg

 

In Sec XVIII toti nobilii europei visau la un “Versailles” al lor. Ludwig Eberhard a reusit sa transforme Castelul din Ludwigsburg - un castel de vânătoare modest - intr-unul dintre cele mai mari palate în stil baroc din Europa și cel mai mare din Germania.

 

 

 • Quedlinburg

 

Cu peste 1.300 de cladiri ramase din ultimele șase secole, Quedlinburg este considerat ca un exemplu excepțional de oras medieval foarte bine conservat.

 

 

Fiecare oras are un ghiseu de informatii pentru turisti ( de multe ori in apropiere de gara ) unde va puteti informa de preturi, harta locala, etc.

Copyright © dordeduca.com All Rights Reserved