Strada romantica

 

  • Călătoria perfectă

Pentru unii, o vacanta reusita inseamna aventura, in timp ce altii vor distractie, romantism sau doar relaxare. Noi te ajutam sa gasesti calatoria perfecta pentru tine !

 

Romantische Strasse

 

Romantische Strasse sau Romantic Road este un traseu rutier cu o lungime de cca 360 de km, care leagă mai multe orăşele medievale (dar şi cu vestigii de pe vremea Imperiului Roman), bine conservate şi avînd fiecare un farmec aparte. Acesta începe de la Wurzburg şi se sfîrşeşte la Füsen.

 

Fiind un traseu destul de scurt, dar cu multe obiective turistice este bine să opriti şi să va cazati în mai multe oraşe pentru a va bucura pe deplin de farmecul acestei zone. Stînd în cinteva dintre orăşelele prezentate mai sus cîte 1 sau 2 nopţi ati avea destul timp să va plimbati, să va aşezati la terase să degustati citeva dintre specialitatile zonei sau doar sa va relaxati pe cîte o bancă admirind nu de putine ori o panorama fantastica.

 

Si acum urmeaza o mica descreiere a citorva dintre obiectivele de vizitat de pe aceasta ruta.

 

Oraşul Wurzburg, capitala regiunii Franconia este numit şi oraşul celor 100 de biserici.Dacă doriti sa urcaţi pînă la cetatea fortificată Marienberg treceti peste rîul Main pe vechiul pod (Alte Mainbruke) cu cele 12 statui, dar vă recomand să urcaţi doar dacă aveţi condiţie fizică bună. Recompensa la coborîre poate fi un pahar de vin rece servit la Alte Mainmühle, o terasă – restaurant situată la capul podului, cunoscută printre localnici şi turişti. In centrul orasului patroneaza Domul Sf. Kilian şi luxosul Palat Residenz. Acest palat baroc, simbol al bogăţiei prinţilor episcopi, este renumit pentru scara sa înaltă pe al cărei tavan este pictată cea mai mare frescă din lume.

Din păcate, multe clădiri din această zonă au fost distruse în al doilea război mondial, fiind apoi reconstruite cu fidelitate. Deosebit de frumoasă este şi grădina din curtea palatului.

 

Plecînd din Wurzburg luati-o pe Romantische Strasse - Drumul Romantic (este bine marcat) şi opriti-va la Weikersheim pentru a vizita Schloss Weikersheim un castel renascentist cu o sala de banchete si o sala de oglinzi magnifica. Parcul castelului inspirat după Versailles este una dintre cele mai vechi grădini în stil baroc din Franconia.

 

Rothenburg ob der Tauber este un orăşel medieval foarte bine conservat. In cîteva ore va puteti plimba prin centru, pe străduţele presărate cu clădiri acoperite cu ţiglă roşie, culoare dominantă (de la care i se trage numele) si sa serviti masa într-un restaurant cu specific local. Neaparat sa urcati pe zidul de apărare care înconjoară orăşelul. Pe deasupra daca nu sinteti prea sensibili puteti vizita Muzeul Torturii (sau Muzeul Medieval al Crimei) în care sînt expuse multe dispozitive de tortură, măşti de fier înfăţişînd animale (cu scop de umilire în funcţie de fărădelegile comise), instrumente de execuţie, cărţi vechi, diverse obiecte din evul mediu. Încercati sa fiti in piaţa centrală la ora fixa pentru a nu rata gongul ceasului cu cele 2 figurine care povestesc in miscare o mica anegdota: si anume comandantul militar Tilly a promis ca nu va distruge orasul daca primarul orasului va reusii sa bea dintr-o răsuflare 3,25 l de vin şi astfel facind aceasta a salvat de la moarte nu doar 4 sfetnici ci si intregul oraş. Aceasta scenă este adevarata si sa petrecut în timpul războiului de 30 de ani.

Rothenburg ob der Tauber este insa renumit ca fiind orăşelul Crăciunului pentru ca aici se tine in luna decembrie una dintre cele mai frumoase Piete de Craciun din Germania. Curios este ca Magazinele Craciunului ramin deschise tot timpul anului si astfel puteti sa cumparati globuri si saloane de pom chiar si in vara.

 

In orasul Dinkelsbühl puteti admira zidul ce inconjoarta orasului medieval cu cele 16 turnuri, bastioane şi patru porţi de intrare.

 

Despre Augsburg, următoarea locaţie (situată la 247 km de Wurzburg), amintesc ca obiective de vizitat Primaria (1615-1620): unul dintre cele mai frumoase cladiri seculare ale Renaşterii construit de Elias Holl cu "Sala de Aur" cu portaluri magnifice, tavane casetate si picturi murale

şi cartierul de locuinţe sociale Fuggerei.

 

In Füssen puteti vizita Hohes Schloss (Castelul Înalt) reşedinţa de vară a episcopilor prinţi de Augsburg. Acest castel impresionează prin picturile gotice exterioare care dau iluzia de relief, imitînd ferestre, stucaturi sau balconaşe.

 

Schwangau este un orăşel situat in apropierea celor doua castele Hohenschwangau şi Neuschwanstein. Bilete de intrare la ambele castele se vind la un centrul de bilete amplasat în imediata apropiere de castel. Vizita este bine organizata: după ce optaţi pentru ghid vorbitor de limba engleză sau germană (se poate şi autoghid în alte limbi, din pacate nu in limba română) vi se dau bilete cu ora de acces, iar accesul vi se permite doar dacă respectaţi ora înscrisă pe bilet (oră care se afişează electronic la intrare). Totul se face organizat şi este calculat în aşa fel încît să nu se deranjeze între ele grupurile avînd ghizi diferiţi. Intervalul de timp dintre cele două tururi este suficient pentru a vizita castelul Hohenschwangau şi pentru a vă deplasa pe jos pînă la castelul Neuschwanstein (situat la aprox. 2 km), aveţi destul timp să faceţi şi fotografii exterioare. Cine doreşte se poate deplasa cu trăsura.

Fiecare tur interior de castel cu ghid dureaza 30 minute. Să revin la castele, nu ocoliţi castelul Hohenschwangau, chiar merită să-l vizitaţi, deşi nu este în topul preferinţelor. Veţi afla multe lucruri interesante despre viaţa şi sfîrşitul tragic al regelui Ludwig al II-lea, veţi vedea multe obiecte de artă, picturi, sculpturi, obiecte de mobilier, fiecare avînd o istorioară proprie. Nu o să vă stric surpriza, mai bine să le aflaţi de la ghizi şi să vedeţi pe viu locurile în care a copilărit acest rege, zis şi „regele din poveste”, „regele nebun” sau „regele lebădă”. Din păcate fotografierea nu este permisă în interior. De la ferestre, panorama este încîntătoare şi se permite fotografierea peisajelor.

Vizitînd castelul Neuschwanstein va ve-ti simti ca-n poveşti, scene din legendele preferate ale regelui abundă pe toţi pereţii. Este un lux exorbitant. S-au consumat tone de cerneală pe acest subiect şi nu degeaba este considerat cel mai frumos castel din lume. Din păcate cele 30 minute, cît durează vizita, sînt prea puţine pentru a admira fiecare detaliu.

Cu siguranţă nu am cuprins toate obiectivele vizitate şi nu le-am descris în detaliu dar sper că ce v-am povestit vă va stîrni interesul pentru aceste zone încîntătoare.

Recomand cu căldură acest traseu iubitorilor de artă, pasionaţilor de istorie dar mai ales romanticilor si tuturor celor care iubesc peisaje splendide si castele de vis.

 

Traseul de la Nord la Sud

 

Würzburg

Tauberbischofsheim

Lauda-Königshofen

Bad Mergentheim

Weikersheim

Röttingen

Creglingen

Rothenburg ob der Tauber

Schillingsfürst

Feuchtwangen

Dinkelsbühl

Wallerstein

Nördlingen

Harburg

Donauwörth

Augsburg

Friedberg

Landsberg am Lech

Hohenfurch

Schongau

Peiting

Rottenbuch

Wildsteig

Steingaden și Wieskirche

Halblech

Schwangau, Neuschwanstein și Hohenschwangau

Füssen

 

 

 

 

Copyright © dordeduca.com All Rights Reserved