Kenia

 

  • Călătoria perfectă

Pentru unii, o vacanta reusita inseamna aventura, in timp ce altii vor distractie, romantism sau doar relaxare. Noi te ajutam sa gasesti calatoria perfecta pentru tine !

 

Kenia

 

Kenia este o ţară în centrul Africii pe partea de est. Graniţe cu Etiopia la nord, Somalia la est, Tanzania la sud, Uganda la vest şi Sudan la nord-vest, Oceanul Indian formând graniţa ei sud-estică.

 

Capitala: Nairobi

Sistem statal: republică

Religia: locuitorii sunt de religie musulmană, catolică sau protestantă

Limba oficială: Limba oficială este swahili, se poate comunica şi în limba engleză

 

Clima:

Temperaturile sint aproape constante in jurul anului intre 20 °C noaptea si

circa 28 °C ziua in orasele de pe coasta si mai ridicate ,

Perioada de vizita: tot anul, doar ca o vizita in perioada ploioasa din Aprilie - Iunie si Octombrie –Noiembrie este neplacuta din cauza ploiilor torentiale zilnice si umiditatii foarte ridicate.

Kenya, este străbătută de Ecuator, ceea ce face ca ziua si noaptea sa aiba mereu aceasi lungime 12 ore zi / 12 ore noapte.

 

Ce se poate vizita:

 

Rezervaţiile şi parcurile naţionale în care au loc popularele safari unde puteti vedea animale sălbatice, precum lei, leoparzi, rinoceri şi elefanţi

 

Localitatiile de pe malul Oceanului Indian, cu nisip alb, palmieri si recifuri de corali.

 

Ce se poate mânca:

 

O mâncare tipică kenyană este terciul de porumb numit ugali, pe care îl mânâncă împreună cu alimentele pe care le au la dispoziţie –fasole, sosuri de legume şi porumb etc.

 

Carnea este foarte rara, se maninca insa carne de vita, de oaie sau de pui. Se gaseste si carne mai exotica - de ex. de antilopă, struţ sau crocodil. Din cauza religiei musulmane este interzisa consumarea carnii de porc.

fructe exotice proaspete – papaya, banane, mango, nuci de cocos, pepeni sau guave.

bere nationala, ceai

 

Atentie !

 

Aveti grija daca luati masa la restaurantele din afara hotelurilor. Apa nu este de obicei curată şi, dacă o beţi, vă puteţi confrunta nu numai cu diaree, ci şi cu boli mult mai grave. La fel şi în cazul mâncării.

 

Respectaţi, deci, următoarele reguli:

Beţi numai apă ambalată în sticle sigilate sau, dacă nu este posibil, fierbeţi-o înainte de consumare. Nu beţi niciodată băuturi cu gheaţă. Dacă mâncaţi la restaurante ieftine sau la tarabele de pe stradă, insistaţi ca alimentele să fie gătite la temperaturi suficient de înalte. Evitaţi mâncărurile negătite ( de ex. salate ) sau preparate cu smântână, iaurt sau maioneză.

 

 

 

 

Safarii in hotel ?

 

Poc,poc…cine bate in geamul meu de la balcon? Sunt sigura ca aseara am inchis bine usa pe dinauntru mai ales din cauza tantarilor de care incerc sa ma feresc pe cat pot, asa ca ma intorc din nou pe partea cealalta. Poc, poc…din nou. Sunt atat de obosita…drumul pana aici a durat in totalitate mai mult de 15 ore. Ma ridic totusi in coate..in spatele geamului o maimuta cu o maimutica bebelas in brate imi face semne disperate cu mainile batand in geam si pe urma aratandu-mi bebelasul care ii atarna de gat. Buinacita ma ridic si deschid usa fara sa ma gandesc ce se va putea intampla. Maimuta sare imediat in camera si se aseaza pe masa unde se afla un cos plin de fructe...

 

Copyright © dordeduca.com All Rights Reserved