Honduras

 

  • Călătoria perfectă

Pentru unii, o vacanta reusita inseamna aventura, in timp ce altii vor distractie, romantism sau doar relaxare. Noi te ajutam sa gasesti calatoria perfecta pentru tine !

 

Honduras

 

Insulele Bahia

 

Roatan

este cea mai mare insula din grupul de insule "Islas de la Bahia" în Marea Caraibe care apartin de Honduras. Acesta se afla la aproximativ 65 de km distanta de coasta tarii Honduras.

Roatan are in total circa 125 km ² - lungimea sa fiind de 60 km, iar lătimea de 8 km. Insula Roatan este acoperita in totalitate de o vegetatie tropicala cu pomi exotici multi dintre ei fructiferi - de la guave, papaya, mango, pana la litschi de diferite marimi si gusturi. Aici cresc si cele mai frumoase orhidee din lume! Există câteva plaje de nisip cam in toate partile insulei insa cea mai frumoasa este localizata in partea de vest - numele ei fiind West Bay Beach! Aici recifurile de corali se afla la doar 20 m pana la 50 m distanta de mal si pestii colorati vin pana la mal in momentul in care intri in apa. Apa este extraordinar de curata si clara - asta pentru ca pe insula sunt foarte putine hotele si case de vacanta. In regiunea cea mai turistica West Bay beach care este lunga de circa 2 km exista doar un singur rand de hotele (in total probabil vreo 10 hotele)

La est de Roatan se află insula Guanaja (foarte putin vizitata de turisti cu toate ca am auzit ca are cele mai frumoase plaje) iar în nord-vest insula Utila (insula distractiei - vizitata de backpackeri si tineri doritori de party. Aici primesti certificatul de scuba diving in doar 3 zile la cel mai ieftin pret din lume! deoarece toate cele trei insule sunt inconjurate de recifuri de corali - cel mai mare recif dupa Australia).

 

Clima: Toate insulele au un climat tropical plăcut cu influentă maritimă si o temperatură medie de 27 ° C tot anul. Precipitatii moderate cad cam tot timpul anului (ploua cam de cinci pana la zece ori pe lună) uneori cu furtuni severe in lunile ianuarie - februarie dar de scurta durata. Uraganele sunt rare, cam la fiecare zece ani trece unul peste insula.

Insula Roatan este acoperita in totalitate de o vegetatie tropicala cu pomi exotici multi dintre ei fructiferi - de la guave, papaya, mango, pana la litschi de diferite marimi si gusturi. Aici cresc si cele mai frumoase orhideee din lume! Există câteva plaje de nisip cam in toate partile insulei insa cea mai frumoasa este localizata in partea de vest - numele ei fiind West Bay Beach! Aici recifurile de corali se afla la doar 20 m pana la 50 m distanta de mal si pestii colorati vin pana la mal in momentul in care intri in apa. Apa este extraordinar de curata si clara - asta pentru ca pe insula sunt foarte putine hotele si case de vacanta. In regiunea cea mai turistica West Bay beach care este lunga de circa 2 km exista doar un singur rand de hotele (in total probabil vreo 10 hotele)

 

Copan

 

Construit si locuit intre anii 200 si 900 Copan fusese unul dintre centrele importante ale culturii Maya impreuna cu Tikal din Guatemala si Palenque în Mexic.

Piata principala este presărată cu zeci de „stelae” exceptionale foarte bine conservate - un fel de monumente de circa 3m inaltime si 1 m latime, adevarate carti de istorie sculptate in piatra. În partea de sud a pietii se află un ansamblu de sculpturi trapezoidale specifice orasului Copan.

Aceasta piata centrală este inconjurata de un complex mare de piramide de diferite marimi.

Cea mai inalta piramidă este cunoscuta mai ales pentru scara hieroglifica: 2200 blocuri hieroglifice, repartizate pe 63 de trepte povesc istoria orasului Copan. Scara este în întregime cel mai lung text sculptat in piatră în caractere Maya. Bineinteles ca nu lipseste nici binecunoscul teren de joc cu mingea, al doilea ca marime din întreaga lume Maya, in fata caruia se ridica o piramida cu locuri pentru specatatori. În perioada de glorie au trăit în Copan aproximativ 24.000 de oameni.

 

 

 

Comoara ascunsa din Copan

 

Drumul serpuieste printre dealuri pline de verdeata spre nordul tarii pe o strada mult prea ingusta si plina de gropi. Autobusul in care ne aflam este singurul care face legatura directa intre San Pedro Sula si Copan Ruinas. (...)

Dimineața devreme ruinele site-ului Maya stralucesc in razele aurii ale soarelui si o tăcere misterioasă puteste in aer. Incerc in zadar sa-mi imaginez cum fusese viata pe vremea mayasilor. Construit si locuit intre anii 200 si 900 Copan fusese unul dintre centrele importante ale culturii Maya impreuna cu Tikal din Guatemala și Palenque în Mexic.

 

Copyright © dordeduca.com All Rights Reserved