SUA

 

  • Călătoria perfectă

Pentru unii, o vacanta reusita inseamna aventura, in timp ce altii vor distractie, romantism sau doar relaxare. Noi te ajutam sa gasesti calatoria perfecta pentru tine !

 

Statele Unite ale Americi

 

Clima:

conditiile climaterice variaza foarte mult.

In general, jumatatea vestica si sudica a SUA are o clima calda, in comparatie cu partea estica si nordica. Estul/Nordul tarii este foarte rece iarna, cu zapezi masive iar verile sunt placute. Vestul/Sudul beneficiaza de veri foarte caldurose si ierni blande.

Capitala: Washington D.C.

Populatie: 290.000.000 locuitori

Moneda: dolarul

Limba: engleza, se vorbeste si spaniola in zonele de sud ( Florida, California )

 

Electricitate: 120 V, 60 Hz ( aveti nevoie de adaptor )

 

Principalele atractii turistice

 

• Statuia Libertatii este un dar din partea Frantei pentru SUA, in 1886, pentru a sarbatori 100 de ani de la independenta. Statuia a devenit un simbol american pentru libertate si democratie. Statuia este inalta de 45m si doar un numar limitat de vizitatori pe zi pot intra in monument.

 

• Memorialul National Muntele Rushmore (Mount Rushmore National Memorial) este unul dintre cele mai renumite monumente ale Americii si se afla in South Dakota. Monumentul consta in figurile sculptate, inalte de 18m, a patru presedinti americani: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt si Abraham Lincoln, cocotate la 152m inaltime.

 

• Parcul National ale zonei de canioane se afla in inima Americii de vest, iar Marele Canion

( Grand Canyon National Parc ) este una dintre cele sapte minuni naturale ale lumii. Canionul are o lungime de 365km, inaltimile verticale ajung pana la 1.829m si latimea este de 29km. Aici va asteapta drumetii, alpinism, ciclism si rafting . Neaparat sa vizitati si alte canioane precum : Zion, Bryce, Arches, etc. care mai de care mai specatculoase.

 

• Parcul National Yellowstone a fost intemeiat in 1872 si este cel mai vechi parc national din lume. Renumit pentru fenomenele geotermale, parcul are mai multe gheizere si izvoare termale decat in tot restul lumii. Alte atractii sunt Marele Canion al Raului Yellowstone, padurea de fosile si Lacul Yellowstone. In parc se afla vietuitoare salbatice precum ursi, lupi, bizoni, elani si pastravi.

 

• Parcul National Yosemite se intinde pe partea de est a Californiei si acopera 3.108 km2 de pasuni alpine, rauri, lacuri, stanci si cascade in centrul lantului muntos Sierra Nevada. Parcul este faimos pentru copacii secvoia uriasi care au pana la 3000 de ani vechime si pana la 80m inaltime. Parcul este habitat natural pentru aproximativ 250 specii de pasari, 80 specii de mamifere si 24 specii de amfibieni si reptile.

 

• Parcul National Valea Mortii (Death Valley National Park) acopera 13.500 km2 si este o zona faimoasa pentru frumusetea salbaticiei naturii.

 

• Hollywood Walk of Fame reprezinta un mijloc de a imortaliza marii artisti de la Hollywood, prima stea apartinand actritei Joanne Woodward, in 1960. Astazi, strada cu stele este definitorie pentru Los Angeles si una dintre cele mai populare atractii.

in apropiere puteti vizita si Universal Studios Hollywood este cel mai mare platou de filmare si parc tematic din lume, precum si una dintre cele mai populare atractii a Los Angeles. Parcul s-a deschis in 1964, permitand vizitatorilor sa patrunda in lumea din spatele camerelor de filmare de pe platouri.

 

• Orasul Las Vegas si Las Vegas Boulevard care este simbolul excesului american. In fiecare an, milioane de oameni vin in acest oras doar pentru jocurile de noroc. In Statul Nevada jocurile de noroc sunt legale, iar in Las Vegas sunt mai multe sloturi si rulete decat oriunde in lume. Intreg orasul s-a transformat intr-un cabaret non-stop, cu firme luminoase stralucitoare si extravagante. Orasul este si un loc faimos pentru casatorii - aproximativ 200.000 de cupluri se casatoresc in Las Vegas in fiecare an.

 

• Alcatraz sau Stanca este faimoasa inchisoare americana aflata pe Insula Alcatraz, o stanca izolata in largul golfului San Francisco Bay. Inchisoarea a fost creata pentru a tine departe de lume criminali inraiti si a avut detinuti faimosi precum Al Capone, George "Mitraliera" Kelly si Robert "Pasararul" Stroud.

 

• Orasul New York ( printre atractii se numara si Times Square aflata la nord de strada 42nd care este o locatie asociata cu teatrul, viata de noapte si atmosfera glamuroasa. Aici se afla faimoasa zona Broadway cu peste 50 de teatre, 30 de hoteluri, cinematografe, magazine, restaurante si baruri. )

 

• Casa Alba (White House) este resedinta presedintelui Statelor Unite si locul unde acesta isi desfasoara activitatea ca sef de stat. Casa Alba este cea mai faimoasa cladire din Washington, DC si a fost construita intre 1792 si 1800 de catre arhitectul irlandez James Hoban. Exista tururi ghidate in anumite parti ale Casei Albe.

 

• Debarcaderul Pescarului (Fishermans Wharf) este o zona aglomerata din San Francisco creata pentru a atrage turisti, dar fost port pentru pescari. Astazi vizitatorii se pot plimba prin cele 29 de dane pentru a cumpara suveniruri, a servi masa in restaurantele de pe malul golfului si a vizita numeroase atractii. Dana 39 (Pier 39) s-a deschis in 1978 si este principala atractie din San Francisco. Gazduieste spectacole zilnic si are multe atractii.

 

• Graceland reprezinta ofranda Americii adusa unuia dintre muzicienii sai preferati, Elvis Presley. "Regele" a cumparat vila in stil colonial in 1957 si a locuit aici pana la moartea sa, in 1977. Casa a fost deschisa publicului in 1982 si este un altar al muzicii si patrimoniului cantaretului.

 

• Orlando este un oras din Florida cu extrem de multe parcuri tematice de ex.:

  • Sea World cel mai popular parc tematic din lume si atrage peste 80 milioane de vizitatori in fiecare an. Parcul va ofera spectacole si atractii cu tematica marina.
  • Disney World - Lumea Walt disney este cel mai mare parc tematic din lume si contine patru parcuri tematice, parcuri acvatice, restaurante, teatre si hoteluri.

 

 

Tara canioanelor

 

Inca niciodata nu mi s-a intimplat sa ajung la marginea unei prăpăstii si sa mi se taie răsuflarea - nu de teama ci de admiratie...

Apa râurilor Colorado si Green River au săpat pe un teritoriu ce se întinde pe o suprafaţă de circa 1300 km² canioane atat de adânci incât stând pe marginea acestei prapastii ai impresia ca poti zarii pana in mijlocul pamantului. Rocile de o culoare roşie caramizie supuse eroziunii au dat naştere la crăpături, doline şi poduri de piatră, care sunt accesibile numai pe jos. Si noi putem cobori pe un traseu de câtiva kilometri pana aproape de miezul pamântului. Citeste mai departe...

 

Copyright © dordeduca.com All Rights Reserved