Cambogia

 

  • Călătoria perfectă

Pentru unii, o vacanta reusita inseamna aventura, in timp ce altii vor distractie, romantism sau doar relaxare. Noi te ajutam sa gasesti calatoria perfecta pentru tine !

 

Cambogia

 

Cambogia se poate vizita cel mai usor in combinatie cu tarile invecinate: Thailanda, Vietnam sau Malaezia. Deoarece nu exista agentii aeriene care zboara direct din Europa spre Cambogia la un pret acceptabil ( Nou ! agentia de zbor Condor ofera zboruri directe Frankfurt -SiemReap ) puteti combina vizita voastra cu Malaezia profitand de preturile ieftine ale agentiei aeriene Airasia.com. Viza se poate obtine direct in aeroport ( pret 20 $ ) sau in avans online ( pret $ 25 ) pe pagina oficiala a Regatului Cambogian.

( EVisa cerere in limba engleza )

 

Regatul Cambodgia se învecinează la vest cu Thailanda, la nord cu Thailanda şi Laos la est şi la sud-est cu Vietnam şi este marginita la sud de Golful Siam.

Suprafata: 181,035 km2;;.

Populaţia: aproximativ 14 milioane de locuitori.

Oraşe: Phnom Penh (capitala ), Siem Reap (punctul de plecare pentru Angkor Wat)

 

• Limba

Limba oficiala este Khmer. Franceză este limba de comert. In centrele turistice se vorbeste limba engleză ( acceptabil ) .

 

Ora Europei Centrale (CET) +6 ore

Pe timpul verii Europene diferenta de timp este de +5 ore.

 

Telefon

Numerele de urgenţă: Politie 117, ambulanta 119, pompierii 118

• Internet

Cod de tara:.kh

În Phnom Penh şi în Siem Reap, există numeroase cafenele cu acces la internet, conexiunile sunt rapide si ieftine.

 

Clima

Climatul Cambodgia este tropical, cu toate că există trei perioade principale.

Sezonul cald intre martie si iunie, luna aprilie fiind cea mai fierbinte cu temperaturi la circa 40 ° C.

Anotimpul ploios durează din mai până la începutul lunii octombrie. Cea mai multa ploaie cade în august şi septembrie.

Din noiembrie pana in martie este sezonul uscat. Siem Reap este în general, mai rece decat Phnom Penh.

 

Cel mai bun timp pentru a vizita Cambogia

Pe timpul sezonului uscat, din noiembrie până în martie. În această perioadă, temperaturile medii sunt 20 - 28 ° C.

 

Aeroportul din Siem Reap este mic si imediat la iesire ve-ti gasii un chiosc de unde puteti cumpara bilete pentru un transfer pina la hotel la pret fix. ( costuri circa 3,00 - 6,00 $ )

 

Nu schimbati bani in moneda nationala ! Toate magazinele, restaurantele si bineinteles si biletele de intrare in temple se vand doar in dolari. Pretul unui bilet pentru 3 zile costa 40 $. O zi intreaga cu tuc-tuc-ul motorizat intre 10 si 15 $. Mancare si hotele la preturi moderate ( de ex. un hotel de 4 stele costa circa 50 $ / noapte ).

 

In parcarea hotelurilor ve-ti intalnii cu siguranta mai multi soferi de tuc-tucuri motorizate. Cel mai bine vorbiti cu mai multi si targuitiva pentru a obtine un pret pe o zi intreaga ( sau si mai bine pentru intreaga perioada cit ve-ti ramane acolo ) ( costa circa 10 $ - 15 $ pe zi ! ) . Soferul de tuc-tuc va v-a sta la dispozitie intreaga zi de dimineata pina seara.

 

Cambogia- o culisa de film

 

Daca Angkor Wat pe care il vizitasem ieri in apusul de soare ni se paruse imens, ei bine Angkor Thom era un oras in sine. Nenumarate temple, probabil multe dintre ele inca neescavate sau mai bine zis infulecate de lianele junglei necesitau mai mult de o zi intreaga pentru a le putea vizita...

 

 

Copyright © dordeduca.com All Rights Reserved