Malaezia

 

  • Călătoria perfectă

Pentru unii, o vacanta reusita inseamna aventura, in timp ce altii vor distractie, romantism sau doar relaxare. Noi te ajutam sa gasesti calatoria perfecta pentru tine !

 

Malaezia

 

Aşezare geografică

Malaezia, ortografiată în prezent Malaezia, este situată în Asia de sud-est şi cuprinde Peninsula Malezie şi insulele adiacente în sud şi insula Borneo în nord.

 

Vecini

Se învecinează la nord cu Thailanda, la est cu Marea Chinei de Sud, iar în sud şi vest are frontiere maritime cu Indonezia şi Singapore, prin intermediul Strâmtorii Malacca. Malaysia insulară se află în sud-vestul Mării Chinei de Sud, se învecinează la nord cu Brunei şi în sud cu Indonezia, şi are frontieră maritimă cu Filipine.

 

Clima

Climatul local este ecuatorial, caracterizat prin musonii de sud-vest (din aprilie până în octombrie) şi nord-est (din octombrie până în februarie).

 

Malaezia este formata din 13 state: Johor, Melacca, Pahang, Penang, Perak, Sabah, Sarawak, Terengganu, Kelantan, Negeri Sembilan, Kedah, Perlis si Selangor.

 

Capitala Kuala Lumpur iti ofera mai mult decat binecunoscutele " Turnuri Petronas" si acum cele mai inalte turnuri gemene din lume, intreaga Asie este reprezentata in acest oras: China Town cu templele sale magnifice, Little India si Templul Hindu "Batu Caves", cartierul Vietnamez si Thailandez unde se gasesc cele mai ieftine si luxurioase saloane de masaj si bineinteles si cartierul Bukit Bintang - zona de shopping si distractie cu nenumarate restaurante si baruri.

 

Daca esti interesat să vizitezi turnurile si "podul" care leagă cele două turnuri, va recomand sa mergeti la ghiseul de bilete cât mai curând posibil. Pe la ora 12:00 sint toate biletele pentru aceeasi zi deja vândute.

In apropiere de Kuala Lumpur ( 12 km la nord de oras ) se afla o pestera de calcar cunoscuta sub numele "Batu Caves" . Pentru o vizita a pesterii principale trebuie sa urcati 272 de trepte care insa se merita pe deplin !

 

Malaezia mai are si unele dintre cele mai superbe plaje, munti si parcuri nationale din Asia.

Descopera si insulele Malaeziei precum:

Langkawi - o insula perfecta pentru luna de miere sau

Penang cu celebrul orasul Georgetown si templele Chinezesti.

 

Curiozitati in Kuala Lumpur

 

Kuala Lumpur este un oras cu temperaturi aproape constante - tot timpul anului oscileaza temperaturile peste zi intre 32 si 34 de grade si noaptea rar scad sub 29 de grade. Un sezon ploios nu poate fi definit deoarece ploua destul de des tot timpul anului - dar sint ploi scurte care cad mai mult noaptea. Nu doar binecunoscutele " Turnuri Petronas" si acum cele mai inalte turnuri gemene din lume ci si o diversitate de culturi si nationalitati care s-au stabilit de zeci de ani aici. Poti vizita intreaga Asie intr-un singur oras !

 

Copyright © dordeduca.com All Rights Reserved