Singapore

 

  • Călătoria perfectă

Pentru unii, o vacanta reusita inseamna aventura, in timp ce altii vor distractie, romantism sau doar relaxare. Noi te ajutam sa gasesti calatoria perfecta pentru tine !

 

» citeste jurnalul de calatorie

 

Singapore - orasul care iti va aduce si tie noroc

 

Ceea ce te surprinde cand cobori din avion in Singapore este faptul ca totul este extrem de curat ( pentru mine exceptional de curat dupa ce am petrecut cateva saptamani in alte tari ale Asiei )

Daca in New York sau Londra iti este groaza sa cobori scarile rulante spre subsol unde mirosul de urina si gunoi domina, aici in Singapore statiile de metrou sunt impecabile...citeste mai departe

 

Singapore

 

oficial Republica Singapore, este un oraș-stat insular și cea mai mică țară din Asia de Sud-Est. Este situat în sudul Peninsulei Malay și a statului malaysian Johor, 137 km nord de la ecuator.

 

Capitala: Singapore

 

Limba vorbita: engleza dar fiind ocupata de grupuri etnice precum: chinezi, malayezieni si indieni ve-ti auzi multi oameni vorbind si aceste trei limbi.

 

Moneda: dolar singapolez (SGD )

 

Clima:

Aflandu-se in apropiere de ecuator Singapore are o climă ecuatorială. Intre lunile noiembrie si martie musonul nordic suflă dinspre China si Ocenul Pacific, iar intre lunile mai si septembrie musonul sudic suflă dinspre Oceanul Indian si Australia Aceasta inseamna ca ploua aproape tot anul si temperaturile sunt constante la circa +30C.

 

Perioada de vizita: cel mai bine in perioada mai putin ploioasa intre iunie si august.

 

Ce se poate vizita:

Noi va recomadam sa stati circa 3-4 zile in Singapore

 

Vizitați copacii din Gardens by the Bay - Situat de-a lungul golfului Marina, acest proiect de amenajare urbană este un parc sureal cu copaci magici. Cu înălțimi de 5-15m , structurile metalice sunt acoperite de aproximativ 200 de specii de orhidee, ferigi și alte plante tropicale care formează o piele luxuriantă și plină de culoare. Grădinile în aer liber sunt gratuite, dar puteți vizita și serele pentru 12 SGD sau urcati pe pod la o plimbare pe Skyway pentru 8 SGD.

 

Vizitați Templul Sri Mariamman - Acest templu plin de culoare si ornamente, este cel mai vechi templu hindus din Singapore. Templul se află în Chinatown si este deschis zilnic între orele 7: 00-12: 00 și 18:00-21:00. Si daca tot sunteti acolo vizitati intregul cartier China Town !

 

Relaxați-vă în Grădina Botanica din Singapore - Grădina Botanică se intinde pe o suprafata de 52 de hectare, deci planuiti cel putin 2-3 ore. Principala atracție este Grădina de Orhidee, care găzduiește peste 1.000 de specii de orhidee. Intrarea in Gradina Botanica este gratuita doar zona de orhidee costa extra 5 SGD.

 

Insula Sentosa - Această insulă mică este populară atât la localnici, cât și printre turiști. Puteți vizita Turnul Tiger Sky (18 SGD), cel mai înalt turn de observare din Asia sau parcul de distractii Universal Studios. Aici se afla și plaja cea mai frumoasa din Singapore. Pretul pentru a ajunge acolo cu Sentosa Express este de 4 SGD. ( Atentie se plateste extra si daca intrati cu taxiul si nu aveti cazare pe insula )

 

Vizitați Singapore Zoo - Această grădină zoologică este una dintre cele mai spectaculoase din lume și, de asemenea, una dintre atracțiile top din Singapore. Acoperind o suprafață de 70 de acri, acest parc este uriaș și are o gamă largă de animale: peste 3.600 de mamifere, păsări și reptile. Tip - faceti o combinatie si cu un safari nocturn. Intrarea la grădina zoologică și un safari nocturn costă impreuna 71 SGD.

 

Cartierul Little India - Nici o călătorie în Singapore nu este completă fără o vizită în Little India. Aici puteți mânca foarte ieftin și delicios ( cui ii place mancarea indiana)

 

Atentie !

Hotelele in Singapore sunt foarte scumpe si cautate– de aceea incercati sa faceti rezervare cat mai curand posibil ( cele ieftine si bine situate sunt de multe ori pline ).

Noi va recomdam sa faceti rezervarea pe pagina Agoda care are pentru Asia cele mai bune preturi. Sau faceti ca si noi si rezervati in ultima zi un mistery hotel pe pagina www.hotwire.com unde puteti avea norocul sa primiti un hotel de lux la un pret de nimic.

 

Copyright © dordeduca.com All Rights Reserved