Egipt Informatii

dor de ducă

  inspirații și oferte

EGIPT

CAIRO • LUXOR ASSUAN

MAREA ROSIE • PENINSULA SINAI


Egipt este o tara situata in nord-ostul Africii, inconjurata in nord de Marea Mediterana si in ost de Marea Rosie, granite cu Libia in vest si Sudan in sud. Peninsula Sinai se invecineaza la nord cu Israel.

INFORMATII GENERALE


 • Capitala: Cairo

   

  Limba vorbita: araba si engleza

   

  Moneda: Lira egipteana

  .

Clima:

Temperaturi ridicate tot anul. Temperaturile in vara pina la 45 °C ziua si 20 °C noaptea (in regiunile de desert si mai ridicate ), in iarna circa 25 °C ziua si 10 °C noaptea ( in orasele din nord si mai scazute )


Plaje:

Coasta Marii Rosii este cu plaja cu nisip galben,  in majoritarea regiunilor reciful de corali ajunge pana la tarm facand o baie in apa pe timp de reflux uneori imposibila. Recomand papuci de plastic si echipament de snorkeling / scafandru pentru iubitorii de diving.  


Bine de stiut: 

O calatorie individuala este posibila dar mai greu de organizat. Uneori o deplasare intre orase se face in convoi si sub supraveghere. O calatorie cu autobusele locale este dificila insa nu imposibila.  

Perioada de vizita: tot anul, dar cel mai bine pe timp de iarna intre septembrie si mai ( iunie , iulie, august temperaturi foarte ridicate, neplacute pentru o vizita in regiunea templelor )

CAIRO SI PIRAMIDELE DIN GIZA


Fara indoiala, scopul principal al unei excursii la Cairo este vizitarea celor trei piramide din apropierea orasului Giza.


Dar si capitala tarii ofera multe locuri interesante de vazut precum: 


Muzeul de istorie, vechiul bazar Khan el-Khalili, Moscheea Albastra.


Te avertizez inca de pe acum: o vizita a orasului Cairo  poate fi foarte obositoare. Orasul avand peste 20 de milioane e locuitori este galagios, murdar cu un trafic infernal si uneori si periculos. 

.

ZONA TEMPLELOR DE PE NIL


Descoperirile archeologice din perioada faraonilor sunt spectaculoase. Eu consider ca acestea sunt chiar si mai interesante decat piramidele. Deci fa tot posibilul sa petreci in aceasta zona mai multe zile.

Doar in Luxor recomand cel putin 3 zile pentru a vizita: 

Templul din Luxor, Templul din Karnak, Templele din Theben vest ( Ramesseum, Medinat Habu, Templul faraoanei Hatschepsut ), Valea regilor si a reginelor. 


Dealungul raului Nil: Edfu, Esna, Kom Ombo, Dendara.

Assuan: neaparat o plimbare cu feluca pe Nil la apusul soarelui, Templul Philae

Abu Simbel

MAREA ROSIE SI PENINSULA SINAI


Coasta Marii Rosii – plaja cu nisip auriu, in multe zone intrarea in apa este posibila doar peste ponton din cauza coralilor care ajung pina la tarm.


Alege un hotel de 4 sau 5 stele cu all inclusive si acces direct la mare. Este singura tara unde recomand "all inclusive" deoarece posibilitatea de a te aprovisiona din afara resorturilor este f. redusa - uneori hotelele aflandu-se in mijlocul desertului.  


Peninsula Sinai – recomand o vizita la Manastirea St. Catarina si canionul colorat langa Nuweiba.


Citeste aici jurnalul nostru de calatorie prin EGIPT 

 

dordeduca.com 2019 © All rights reserved.


dordeducă.com