Mexico Informatii

dor de ducă

  inspirații și oferte

MEXICO

RIVIERA MAYA • YUCATAN

TABASCO • CHIAPAS


Mexico este o tara situata in america latina, inconjurata in est de Oceanul Atlantic ( Marea Caraibe ) si in vest de Oeanul Pacific, granite cu Statele Unite ale Americii in nord si Guatemala si Belize in sud. Noi am vizitat Yucatan si minunata Riviera Maya precum si Tabasco si Chiapas.

INFORMATII GENERALE


 • Capitala: Mexico City

   

  Limba vorbita: Spaniola

   

  Moneda: Peso mexican

  .

Clima:

Temperaturi tropice si subtropice tot anul intre 25°C si 35°C cu perioade de ploaie in aprilie, mai si din august pina in octombrie

Perioada de vizita: cel mai bine in perioada uscata intre noiembrie si martie.


Plaje:

Coasta Marii Caraibe este minunata cu plaja cu palmieri si nisip alb ca zapada si foarte fin de ex..Cancun zona Hoteliera si coasta dintre Playa del Carmen şi Tulum. In ultimi ani insa zona Playa del Carmen a devenit foarte populara si de aceea nu recomand pentru o calatorie romantica (apa si plaja sunt supraaglomerate si murdare.) 

.


Bine de stiut: 

Autobusele sint ieftine si circula foarte regulat - totusi va recomand sa inchiriati o masina - mai ales daca ramaneti doar pe Riviera Maya.

Daca nu cunoasteti limba spaniola luati un dictionar cu voi, doar in localitatiile turistice de pe coasta marii se vorbeste si engleza.

.

RIVIERA MAYA


Akumal este una dintre puținele zone unde poți înota cu țestoasele fără ca acestea să fie păstrate în captivitate. Insa asa minunata cum a fost acum 15 ani - vezi poza - nu mai este.


Plaja din Cancun este in totalitate ocupata de hotele - multe stil bloc si are putine zone linistite.

Playa del Carmen este cu siguranță cea mai populară și vizitată plajă deci si supraaglomerata.


Atentie in anul 2019!

Întreaga coastă suferă de un exces de alge marine, cunoscut sub numele de Sargasso care face aproape imposibil inotul in apa si statul la plaja. Mai bine alegeti anul acesta alta destinatie!

.

YUCATAN


Descoperirile archeologice din perioada Maya: de ex. Chicen Itza, Uxmal, Tulum, Cobe merita sa fie vizitate. Iti recomand sa o faci pe cont propriu cu masina inchiriata.


Cenote - este o groapă naturală care a rezultat din prăbușirea stratului de calcar si expune acum apele subterane. În special pe Peninsula Yucatán din Mexic ve-ti intalni multe cenote.

Ele  au fost uneori folosite de vechii Mayasi pentru ofrande de jertfă. Pe fundul lacurilor au fost descoperite si schelete de oameni, ceea ce dovedeste ca uneori au fost sacrificati in ritualuri religioase chair si oameni.

CHIAPAS SI TABASCO


Cu cat te indepartezi de regiunile turistice cu atat mai frumoasa devine aceasta tara si oamenii tot mai prietenosii.


Viziteaza in aceasta regiune Site-ul archeologic Palenque, Cascadele Agua Azul ( vezi poza ) si cascada Mi-Sol precum si parcul La venta din orasul Villahermosa. 


Citeste aici jurnalul nostru de calatorie prin Mexico 

 

dordeduca.com 2019 © All rights reserved.


dordeducă.com