Seychelles Informatii

dor de ducă

  inspirații și oferte

SEYCHELLES


MAHE • PRASLIN • LA DIGUE


Seychelles sunt defapt zeci de insule dar 3 insule sunt mai turistice si mai usor accesibile: Mahe unde aterizeaza toate avioanele internationale, Praslin si La Digue. La Digue este defapt insula cu plaja cea mai fotografiata din lume ( Source d’argent ) si pe care trebuie sa o vezi daca vrei sa spui ca ai fost pe Seychelles. Archipeleagul de insule se afla în partea de ost fata de continetul African in mijlocul Oceanului Indian in apropierea ecuatorului.

INFORMATII GENERALE


 • Republica Seychelles

  Forma de guvernamant: republică

  Suprafata: 455 km²;

  Populatia: 93186 locuitori

  Limba oficiala: engleza, franceza si creola

  Capitala: Victoria aflata pe Insula Mahe

  Moneda: rupia seychelles

  Fus orar: UTC +4

  Domeniu Internet: .sc

  Prefix telefonic: +248

  .

Clima:

Climatul local este tropical, modificat de vânturile de sud-est. Iarna caldă şi blândă durează din mai până în noiembrie, iar verile fierbinţi şi umede din noiembrie până în mai. Ciclonii afectează ţara în perioada noiembrie-aprilie.Cele mai multe ploi cad in decembrie, ianuarie si februarie.

Clima este atat de umeda ca hainele puse la uscat se imbacsesc si nu se usuca ( cel mai bine le usuci in camera si nu pe balcon sau terasa )

 

Plaje:

Cea mai cunoscuta si cea mai fotografiata din lume: Source d'argent aflata pe Insula La Digue.

Praslin si La Digue au nenumarate plaje exceptionale cu nisip alb si apa turcoaz si bineinteles minunatele stanci de granit.

Atentie: Curentii de apa sunt periculosi – pe unele plaje este interzis sa intrii in apa – deci informeazate dinainte unde poti face baie si verifica si perioada de reflux cand pe unele plaje apa se retrage atat de mult ca nu poti inota deloc.


Bine de stiut: 

Pe Seychelles ploua aproape in fiecare zi ! De aceea totul este verde si plin de insecte . Daca ai fobie la paianjeni vei fi socat . Paianjeni vei vedea peste tot si sunt mari cat palma. Localnicii sunt atat de obisnuiti incat nici nu ii mai vad. Oricum nu sunt veninosi. Ferestete de tantarii si de musculite de nisip care musca mai ales seara la apusil soarelui.


Citeste aici despre aventurile lui PaMi pe Insulele SeychellesINSULA MAHE


Evita sa stai in Victoria – Victoria este capitala nu tocmai frumoasa a Insulelor Seycelles fara plaja, prafuita si aglomerata. O vizita de cateva ore este mai mult decat de ajuns.


Circula pe Insula Mahe cu autobusul – Un bilet costa 7 rupii ( ca. 0,5 EUR ) si autobusele circula des ( cu toate ca soferii conduc ca nebunii ) sau Inchiriaza o masina la o agentie locala la fata locului – la un pret de 45 EUR / zi cu asigurare inclusa. Chiar daca se circula pe stanga inchiriaza o masina automatica ( sa nu ai probleme cu schimbarea de viteze cu mana stanga ) sa poti vizita si plajele neaccesibile autobuselor . Nu recomand taxiurile – sunt extrem de scumpe chiar si cele care folosesc taxometru

 

Recomandarea mea – nu-ti pierde timpul pe Insula Mahe – pleaca daca este posibil imediat mai departe pe insula Praslin si dupa aceea pe Insula La Digue.

INSULA PRASLIN


Alege pentru o vacanta relaxanta Insula Praslin ( oricum ajungi acolo cand mergi pe La Digue – deoarce nu exista conectie directa Mahe – La Digue , toate vapoarele facand escala in Paslin ) – in comparatie cu Mahe este mult mai placuta.


Renunta sa stai intr-un hotel si alege un apartament cu self catering ceea ce inseamna ca ai bucatarie dotata unde poti sa-ti faci singur de mancare. Aceasta te va scutii de cheltuieli imense prin restaurante.


Cele mai frumoase plaje sunt Anse Lazio si Anse Volbert ( cauta sa gasesti un apartament aici – noi iti recomandam L'Hirondelle Self Catering Guest House).INSULA LA DIGUE


Daca ajungi pe Seychelles trebuie sa vezi Insula La Digue. Cu ferryboat-ul ajungi acolo in circa 1,5 h. Pretul este de circa 120 Euro dus / intors .

 

Pe La Digue trebuie sa stai cel putin 2-3 zile. Doar o excursie peste zi este prea putin. La Digue este insula aceea care are minunatele stanci de granit direct pe plaja si care defapt este ceea ce a facut Seychelles atat de renumit. Alege una dintre vilele sau cabanele din interiorul insulei fara acces direct la plaja – distantele sunt mici si preturile difera enorm . Recomandarea noastra ( Casa de Leela sau La maison de Charme )

 

Pe insula La Digue inchiriaza o bicicleta 100 rupii / zi pentru a vizita toate plajele care mai de care mai spectaculoasa.

dordeduca.com 2019 © All rights reserved.


dordeducă.com