Thailanda informatii

dor de ducă

  inspirații și oferte

THAILANDA


BANGKOK • NORD • INSULE


Regatul Thailandei este o ţară în Asia de sud-est, învecinată cu Cambodgia la est, Golful Thailandei şi Malaezia la sud, şi cu Marea Andaman şi Myanmar la vest.

INFORMATII GENERALE


 • Capitala: Bangkok

  Sistem statal: începând din anul 1932, monarhie constituţională

  Religia: majoritatea locuitorilor sunt de religie budistă (90%),

  Limba oficială: tailandeză, cel mai bine te poti intelege in engleza

  Moneda : Bath

  .

Clima:

Climatul este tropical şi caracterizat de musoni. Există un muson de sud-vest, ploios, cald şi înnorat de la mijlocul lui mai până în septembrie, de asemeni, un muson uscat si rece din nord-est din noiembrie până la mijlocul lunii martie. Perioada cea mai buna de călătorie este din din cauza sezonului ploios din noiembrie pina in martie.

 

Cultura si Plaja:

Thailanda este tara perfecta pentru o combinatie intre cultura si relaxare. De aceea planifica cateva zile in Bangkok si in nordul tarii ( de ex. in Chiag Mai ) si pe urma cteva zile de plaja pe coasta de vest sau est.


Bine de stiut: 

Este extrem de nepoliticos in Thailanda:

· sa intri in temple cu pantaloni sau fustă scurta si umerii neacoperiti - in unele temple se ofera contra cost pelerine si sarong-uri pt. turisti. De aceea in ziua in care planificati vizitarea de temple imbracati pantaloni lungi si tricouri sau bluze ce acopera umerii.

· sa intrati in templu cu pantofi si sa va asezati in fata statui lui Buddha astfel incat sa vi se vada talpile ( picioarele intotdeauna sa le stringeti sub sezut )

· sa atingeti statuia lui Buddha sau sa folositi Statuile lui Buddha ca decor pentru poze.

 

Interesant:

Bronzati sunt doar oameni saraci care lucrează în aer liber. Pielea alba, nebronzata este un simbol al statutului de aceea ve-ti gasi la magazine crema de albire si nu de bronzat.


Citeste aici despre aventurile lui PaMi prin ThailandaBANGKOK


Intrarea in tara se face prin Aeroportul international din BANGKOK:

Aeroportul international Suvarnabhumi (se pronunta: suvan-napum). Aeroportul este imens - planificati cel puti 1 ora pana va recuperati bagajele.

 

Centrul turistic si de shopping este dealungul strazii Thahon Sukhumvit unde circula si monorail-ul (trenuletul suspendat) . Eu va recomand sa rezervati un hotel in aceasta zona..

Faceti rezervare la hotel in avans.  Centrul orasului se intinde pe o suprafata de peste 10 km² si exista cu siguranta peste 500 de hotele in Bangkok.

Luati cu voi neaparat o carte de vizita a hotelului ( cereti la receptie ) sau pentru prima zi printati-va pe o pagina numele hotelului si adresa in thailandeza si notati-va numarul de telefon al hotelului ! pentru a o arata taximetristilor - multi dintre ei nu stiu sa citeasca literele noaste.

NORDUL TARII ( CHIANG MAI )


A călători în Thailanda nu este deloc complicat, mai ales în centrele turistice. Nu trebuie să vă fie teamă nici de transportul public, reţeaua de autobuze este foarte mare şi de încredere. O alternativă extrem de ieftina a tranportului este cu trenul


Alege orasul Chiang Mai ca baza si fa de aici excursii peste zi la templele si orasele din imprejurimi. Fa neaparat un curs de gatit mancare tipica thailaneza- care este foarte usor de preparat si are un gust exeptional.


Daca doresti poti vizita si satul femeilor cu gat de girafa care sunt defapt provenite din Burma. INSULELE DIN SUD


Zona Phuket ( Insulele Phi Phi ) precum si zona Ko Lanta, Krabi si Kaolak ( vezi poza ).

Peninsula Phuket este in perioada de iarna suprasolicitata. Unele statiuni sunt galagioase si apa poluata. Mai ales in jurul orasului Phuket Town si plaja Patong.

Noi recomandam zona Krabi sau Khaolak - cele doua regiuni sunt exceptionale pentru un sejur relaxant la malul marii.

 

Zona Koh Samui , Koh Phangan

Perioada cea mai buna de călătorie este din februarie pina in septembrie

( lunile noiembrie - decembrie - ianuarie sunt cele mai ploioase ).

Atentie la droguri pe Insula Koh Phangan - evitati perioada de "Full moon" party ( pe perioada de luna plina ).

dordeduca.com 2019 © All rights reserved.


dordeducă.com