Vietnam informatii

dor de ducă

  inspirații și oferte

VIETNAM


HANOI • HALONG • HOI AN


Oficial Republica socialista Vietnam este un stat în Asia de sud-est. Se invecineaza cu Laos, Cambogia si China. Vietnam are cca 1.650 km lungime și o lățime ce variază între 56 km și 550 km. Nordul Vietnamului este muntos, aici aflându-se Fan-si-pan, cel mai înalt vârf al acestei țări (3.147 m).  În Sudul Vietnamului se află delta fluviului Mekong. 


INFORMATII GENERALE


Capitala: Hanoi

Limba vorbita: vietnameza si franceza ( fosta colonie franceza ) 

din pacate cu engleza e greu de comunicat

Moneda: dong

Fus orar: UTC +7

Domeniu Internet: .vn

Prefix telefonic: +84

.

Clima:

Vietnam este situat în întregime în zona tropicală cuprinsă între Ecuator și Tropicul Racului dar se poate impartii in doua zone .

Zona sudică are un climat mai tropical. Temperaturile variază între 18°C și 33°C tot anul.

În nord, sezonul ploios ține de la mijlocul lui aprilie până la mijlocul lui octombrie iar in lunile de iarna temperaturile coboara uneori sub 15 grade.

 

Plaje:

Plajele din centrul si nordul Vietnamului nu sunt tocmai cele mai frumoase ale Asiei, dar apa este curata si nisipul fin. 

Atentie: Curentii de apa sunt periculosi – pe unele plaje este interzis sa intrii in apa – exista zone special amenajate unde poti intra in apa sub supraveghere. 


Bine de stiut: 

Bani lor sunt foarte devalorizati – se mai plateste in milioane ( 1 milion ca 35 EUR este pretul pentru care primesti cam orice – de ex. O zi intrega cu taxiul oriunde iti doresti ) . Mancarea la restaurantele locale este f. buna si ieftina – la cele speciale pt. turisti f. scumpa in comparatie.

Aveti grija ca nu toate bancomatele functioneaza si maximal pe zi poti scoate doar 2 milioane. Nu prea am vazut sa se poata plati cu cardul- doar la hotelele mari in rest totul cash.


Citeste aici despre aventurile lui PaMi prin VietnamHANOI


Hanoi este capitala – aici ai ce vizita: muzee, temple, orasul vechi si orasul modern. 

Luati cel mai bine un hotel in apropiere de lacul Hoan-Kiem care este si zona orasului vechi sa va puteti plimba seara pe strazi ( plin de restaurante si baruri ). 


Toate excursiile si transferul prin oras l-am facut cu taxiul. Preturile sunt mici si soferii sunt foarte corecti. Este singura tara din Asia unde nu este necesar sa te targuiesti, Insa aveti grija ! Aproape nici unul dintre soferii de taxi nu vorbeste limba engleza. 


Daca aveti timp circulati cu trenul daca nu agentia locala vietjetair ( Companie lowcost vietnameza ) ofera legaturi interrne si internationale foarte ieftine. 

 


HALONG BAYIn Hanoi sunt si zeci de agentii care vand bilete pe vapoarele din Halong Bay. Faceti comparatie si da, aici aveti voie sa va targuiti !


O noapte pe vaporul tipic numit djunca este un MUST ! Zona Halong Bay este unica in lume ! Noua ne-a placut asa de mult ca am ramas acolo la mal inca 3 nopti sa vedem si zona ThaiBihn.


Renunta sa stati intr-un hotel si faceti mai bine o croaziera e 1-2 zile prin aceasta minunata zona. ve-ti vizita cu siguranta si un sat tipic contruit pe apa si o ferma de perle.


Daca aveti timp deatul faceti si o mica deviere pana la Sapa - unde sunt orezariile. HOI AN - DANANG - HUE


Hoi An - orasul glaben - este un oras muzeu se plateste intrare si cu biletul poti vizita mai multe temple sau case istorice.


DaNang - Marble Mountains -urcati sus cu liftul si coborati pe scari ca alltfel veti fi prea obositi ) vizitati neaparat ( chiar daca costa intrare ) si grota „heaven and hell“ ,

MySon ( un oras ruina in stil cambogian ) . Dureaza cu plecare din DaNang dus intors ca. 6 ore.


Hue – aici exista si un oras interzis precum in China (2-3 ore de vizita ) . In apropiere de Hue vizitati neaparat mausoleele fostilor regi cel al lui Khai Dinh King este cel mai impresionant si Pagoda Thien Mu . In Hue se poate circula si cu biciricsa ( e o experienta interesanta )

dordeduca.com 2019 © All rights reserved.


dordeducă.com